Volledig scherm
Om 14.00 uur sprongen de parachutisten alsnog boven Ede. © GinoPress

Parachutisten Airborne Ede wagen de sprong en landen op Ginkelse Heide (video)

EDE – Het duurde even, maar om 14.00 uur werden er alsnog honderden parachutisten gedropt op de Ginkelse Heide in Ede. Door de laaghangende bewolking zaterdagmorgen was de eerste dropping afgelast. De mist was voor de parachutisten te gevaarlijk. Rond 12:15 is er toch al een groep parachutisten gesprongen. De rest volgde om 14:00 uur.

Op het evenement waren 40.000 bezoekers aanwezig volgens de gemeente Ede.

Market Garden
Bijna 1000 parachutisten uit heel Europa zouden uit historische Dakota's, Herculessen en een Amerikaanse Boeing C-17 springen. De dropping is ter herinnering aan de grote dropping in 1944: Market Garden.

Operatie Market Garden was een geallieerd offensief aan in de Tweede Wereldoorlog. Het is de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees het volledige verhaal van Market Garden op de site Weg naar de Bevrijding.

Het duurde even, maar om 14.00 uur werden er alsnog honderden parachutisten gedropt op de Ginkelse Heide in Ede. Door de laaghangende bewolking zaterdagmorgen was de eerste dropping afgelast. De mist was voor de parachutisten te gevaarlijk. Zaterdag werd het begin van operatie Market Garden herdacht.

poll

Randgemeenten moeten meebetalen voor topvoorzieningen in Eindhoven

Randgemeenten moeten meebetalen voor topvoorzieningen in Eindhoven

  • Eens (43%)
  • Oneens (57%)
2034 stemmen