Volledig scherm
© Thinkstock

Peter Notten vertrekt bij Korein

EINDHOVEN - Peter Notten (63) stapt september volgend jaar op als bestuursvoorzitter van de Eindhovense kinderopvangorganisatie Korein. Hij gaat de komende tijd een fusie met de Rotterdamse branchegenoot KindeRdam vormgeven.

Notten heeft de afgelopen vijftien jaar aan het roer gestaan van Korein. Onder zijn leiding ontwikkelde de organisatie zich 'van een puur Eindhovense kinderopvangorganisatie tot een nationaal toonaangevende maatschappelijke onderneming', meldt Korein in een persbericht.

Het is een goed moment voor een vertrek, zegt Notten. ,,Het bedrijf is gezond. En op mijn leeftijd is het goed te zorgen dat er opvolging is."

Medebestuurder Ton Leeggangers (48) neemt in september de leiding over het bedrijf over. Vanaf dat moment gaat Notten het nieuwe bedrijfsonderdeel kennisinstituut RIJKT adviseren. ,,RIJKT heeft de ambitie uit te groeien tot een landelijk expertise centrum voor toegepaste pedagogie", zegt Notten.

De bestuursvoorzitter voerde de afgelopen jaren verschillende reorganisaties en fusies door. Zo nam Korein in 2013 nog afscheid van 185 voltijdsbanen, omdat het slechter ging in de kinderopvang.

Een jaar later onderzochten Korein en de Arnhemse tegenhanger SKAR een nauwe samenwerking, die uiteindelijk leidde tot een fusie van beide clubs. Daardoor groeide de Korein Groep tot een organisatie met 230 locaties voor de opvang van 20.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar. De organisatie is anno 2016 actief in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland.

Vorige week maakten Korein Groep en de Rotterdamse kinderopvangorganisatie KindeRdam bekend te fuseren tot een federatie. Beide organisaties werkten in het verleden al samen bij onder meer ondersteunende diensten. Ze vinden nu dat de opvang van kinderen beter tot hun recht komt als kennis en kunde wordt gecombineerd. De bedoeling is dat de krachtenbundeling geen consequenties heeft voor personeel, ouders en kinderen. Volgens Notten is de flinke schaalvergroting geen probleem voor de kwaliteit van de opvang. ,,Het is juist goed dat de organisatie een bepaalde schaal heeft. Zo kunnen we ons meer op innovatie en ontwikkeling richten." Dat heeft immers een prijskaartje, zegt Notten. ,,Aan de kinderopvang verandert lokaal eigenlijk niks."

De Korein Groep heeft een omzet van ruim 70 miljoen euro en telt 1900 medewerkers, verdeeld over duizend voltijdsbanen. KindeRdam telt 446 medewerkers, verdeeld over 280 fte's.

poll

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
1083 stemmen