Volledig scherm
De MAN van Peter Versluis in de Dakar Rally © ANP

Peter Versluis gaat geen podium rijden in Dakar Rally

SAN JUAN - Trucker Peter Versluis uit Werkendam noteerde donderdag de veertiende tijd in de tiende etappe van de Dakar Rally. De coureur van het EVM Rally Team bezet de zesde plaats in het algemeen truckklassement.

Versluis verloor 35.53 minuten op dagwinnaar en nieuwe leider Eduard Nikolaev met navigeren een een lekke band. “Het was fysiek zwaar en de temperatuur was hoog. In de eerste stage was het nog wel goed te doen, maar de tweede was veel slechter. Het was constant plankgas over knippenpaden. Ik heb echt het meeste last van mijn kont”, aldus Versluis.
Met de voorlopig zesde plaats in het klassement is Versluis best tevreden, maar hij realiseert zich dat hij vooral op hoogte in Bolivia veel tijd heeft laten liggen. De automatische versnellingsbak van de MAN deed het daar niet naar behoren. “We hebben bepaalde dingen onderschat en die pakken gewoon niet goed uit. We realiseren ons dat we geen podium gaan rijden, maar het algemeen klassement is wel een verbetering ten opzichte van vorig jaar. Mooi uitgangspunt voor volgend jaar.”

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
1655 stemmen