Volledig scherm
Koffie, een maaltijd, warmte en sociaal contact: dak- en thuislozen kunnen daarvoor in de Petruskerk terecht. © Kees Martens/fotomeulenhof

Petruskerk Eindhoven biedt warmte en soep aan dak- en thuislozen

EINDHOVEN - Dak- en thuislozen in Eindhoven kunnen tijdens de kouperiode voortaan ook op zaterdag terecht voor wat warmte, een kop soep en een gesprek. De eerste inloop, zaterdag in de Petruskerk, werd goed bezocht.

Hans laat zich het laatste restantje soep dat aan het eind van de inloop over is goed smaken. Samen met zo'n 25 andere dak- en thuislozen heeft hij enkele uren doorgebracht in een bijgebouw van de Woenselse Petruskerk, die tijdens de winterperiode voor hen is opengesteld. "Het is een soort huiskamer voor ons", zegt Hans. "Een plek om jezelf wat op te warmen, iets te eten en wat bij te kletsen. Dat kan ook in een café, maar daar verdwalen de meesten al snel in de alcohol. Met koffie, soep en thee blijft de sfeer langer goed."

Optimisme
Een dergelijke opvang bestond al in de Catharinakerk, maar die ruimte is op zaterdagen niet beschikbaar. Stichting Open Huis Cathrien huurde voor díe dag daarom de pastorie van de kerk aan de Kloosterdreef. Deze ruimte is opengesteld is tussen 10.30 en 14.30 uur, zo lang de kou aanhoudt. "Het gaat ons er vooral om een verzorgde plek en een maaltijd te bieden", vertelt gastheer Paul Horbach van Stichting Open Huis. "Maar willen we de mensen ook helpen, als daarvoor behoefte bestaat. Er zit nogal wat negativiteit in deze groep. Als we wat kunnen bijdragen aan wat meer optimisme, zullen we dat doen. Maar altijd vrijblijvend. We zijn onafhankelijk, zonder enige religieuze binding."

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
529 stemmen