Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Philips schikt slepende patentenkwestie met Masimo

EINDHOVEN - Met het betalen van 300 miljoen dollar maakt Philips een einde aan de slepende jurisische kwestie met toeleverancier Masimo.

Dat heeft Philips maandag voorbeurs bekendgemaakt. Masimo levert sensoren die patiënten in het ziekenhuis aan hun vinger, of op het lichaam krijgen geplakt, en in contact staan met Philips' apparatuur voor patiëntenbewaking.

Dus enerzijds wordt er tussen beide concerns samengewerkt, anderzijds bevechten Philips en Masimo elkaar al jaren in de rechtszaal. Aan die onwenselijke situatie wil Philips een einde maken, stelt een woordvoerder. Vandaar dat een schikking is overeengekomen.

Tussen Masimo en Philips lopen al sinds 2009 zaken over vermeende inbreuken op patenten, met beschuldigingen over en weer. Daarvoor is Philips in 2014 veroordeeld voor een boete van 467 miljoen dollar. Philips is tegen die veroordeling in beroep gegaan. De schikking die maandag bekend is gemaakt, veegt zowel de boete als dat beroep van tafel.

Philips en Masimo meldden maandag ook een meerjarige samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten op het gebied van patiëntbewaking. Financiële details over de deal maken partijen niet bekend.

poll

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
3265 stemmen