Volledig scherm
De Philitelaan op Strijp-S wordt dit voorjaar heringericht. Tussen Klokgebouw en Ketelhuis(plein) komt een soort pleintje te liggen. © Michel Theeuwen

Philitelaan op Strijp-S krijgt bij Klokgebouw een groen pleintje

EINDHOVEN - De Philitelaan op Strijp-S wordt komende voorjaar heringericht. Belangrijkste wijziging is het pleintje dat aangelegd wordt bij het Klokgebouw. Ook wordt de inrichting aangepast zodat er ook echt 30 kilometer per uur gereden gaat worden.

De bedoeling is dat de overgang tussen het Ketelhuisplein en het Klokgebouw beter verloopt. Het pleintje, het doortrekken van de klinkerbestrating over de weg, verbreding van trottoirs en versmalling van rijbanen zijn enkele maatregelen die getroffen worden.

Obstakel
Nu is de dubbele Philitelaan nog een obstakel voor veel bezoekers, zo constateert Park Strijp Beheer. Het samenwerkingsverband tussen gemeente Eindhoven en VolkerWessels is ook verantwoordelijk voor de openbare ruimte op Strijp-S.

De werkzaamheden kunnen starten als de bouw van de drie woonblokken tussen spoor en Philitelaan een eind gevorderd is. Waarschijnlijk is het in februari of maart zover.

Recreëren
Ook dit voorjaar wordt het gebied tussen Videolab, Microlab en Glasgebouw aangepakt. De paden en groenvoorziening gaan er uitzien zoals dat achter het Glasgebouw al is gerealiseerd. De bedoeling is dat gebruikers van de gebouwen het gebied gaan gebruiken om er te werken, lunchen of recreëren.

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
1140 stemmen