Volledig scherm
© Jeroen Hendriks/fotomeulenhof

Plan voor inrichting basisschool Korenaar in Eindhoven komt nog

EINDHOVEN - De inrichting van de omgeving van basisschool De Korenaar aan de Gerretsonlaan komt later nog aan de orde. Er wordt momenteel gewerkt aan een plan dat met de klankbordgroep uit de buurt wordt besproken. Daarna volgt een informatiebijeenkomst voor de omgeving. Dat schrijft het college van B en W op vragen van de SP.

Aanleiding is de wijziging van het bestemmingsplan voor de nieuwe school. Uit de buurt zijn daarop bezwaren binnengekomen. Enkele omwonenden vrezen parkeeroverlast. Zij vinden ook dat ze niet betrokken zijn bij de procedure.

Volgens de brief van het college kan er geparkeerd worden op het schoolplein, maar dat gaat ten koste van de speelruimte. Bovendien willen bewoners van de Mgr. Witloxweg de parkeerplaatsen langs de straat handhaven. Het college schrijft dat 'met de school en omwonenden gezocht wordt naar een goede oplossing voor parkeren (...) en voor een zoen- en zoefstrook'.

De klankbordgroep bestaat volgens B en W uit 'direct omwonenden'. Inspreker Joop Sloot uit de Gerretsonlaan vindt dat de buurtvereniging enkele bewoners extra moet aanwijzen.

Live Voetbal

home logo Willem IIWIL
70'
1-2
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FeyenoordFEY
11'
0-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
10'
0-1
Roda JC KerkradeRJC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
1574 stemmen