Volledig scherm
Ellis Jeurissen

Politiechef Ellis Jeurissen nieuwe directeur GGD Brabant-Zuidoost

EINDHOVEN - Eindhovens politiechef Ellis Jeurissen (52) wordt per 1 april de nieuwe directeur van de GGD Zuidoost-Brabant. Ze volgt dan Annelie Stevens op die met pensioen gaat


Dat maakte de GGD woensdagmiddag bekend. Jeurissen werkt inmiddels elf jaar bij politie Oost-Brabant, waarvan de laatste twee als sectorhoofd van Eindhoven en De Kempen.

Ze heeft een duidelijk doel voor ogen bij de GGD. De barrières tussen de verschillende instanties die in de regio aan zorg en veiligheid werken, moeten verdwijnen. ,,Alles gaat van hokje naar hokje. We kennen schrijnende casussen in de regio met grote zorgen rond een kind in een gezin. Zorgen rond leerplicht en criminaliteit. Daarin doet iedere instantie privacyproof en volgens protocol wat ze moet doen. Maar tegelijkertijd vraagt iedereen zich af 'gaat dit wel goed?'."

Jeurissen pleit er ook voor om wethouders met sociale zaken en gezondheid in hun portefeuille als vierde partij te betrekken bij het zogenoemde driehoeksoverleg dat burgemeesters regelmatig hebben met het Openbaar Ministerie en de politie.

De politie-organisatie kreeg landelijk te maken met de enorme reorganisatie en kwam door incidenten op verschillende plekken in het land geregeld negatief in het nieuws. Het heeft volgens Jeurissen niets met haar vertrek te maken. ,,Het is een carrièrestap. Toen ik door Linkedin werd gefeliciteerd met mijn tienjarige dienstverband bij de politie begon het te knagen."

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1980 stemmen