Volledig scherm

Protest tegen 50 km-boetes op ring Eindhoven; Spandoek bij kruispunt ring-Zeelsterstraat

EINDHOVEN - Eindhovenaar Cees van Bladel heeft donderdagochtend een spandoek opgehangen bij het kruispunt van ring en Zeelsterstraat in Eindhoven. Hij roept automobilisten op zijn Facebookactie 'Van 50 naar 70' te steunen. Op dit punt aan de ring, het stukje tussen de rotonde Beukenlaan/Tilburgseweg en het kruispunt met de Zeelsterstraat, staat een flitspaal die landelijk gezien een van de meeste boetes 'uitdeelt'.

Cees van Bladel ergert zich al langer aan de verkeerssituatie ter plekke. Op het grootste deel van de Eindhovense ring geldt 70 kilometer per uur als maximumsnelheid, en op deze specifieke plek geldt voor autoverkeer dat in noordelijke richting naar de rotonde rijdt ook 70. Maar voor wie vanuit de rotonde naar het zuiden rijdt, geldt 50 als maximum. Verwarrend, en dus oneerlijk, vindt Van Bladel.

Verkeerswethouder
Van Bladel zocht al eerder de publiciteit rond deze kwestie, en de gemeente lijkt in beweging te komen. Al in mei beloofde zij de zaak te bekijken. Deze maand, nadat PvdA en LPF vragen stelden, werd die belofte herhaald. De gemeente betrekt de kwestie in een onderzoek naar de hele ring. Van Bladel is positief gestemd. "Binnenkort heb ik een afspraak met verkeerswethouder Jannie Visscher. Ik hoop met onze facebookactie steun van anderen te krijgen."

Zie ook: www.van50naar70.nl

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
1140 stemmen