Volledig scherm
Flinke schade aan de auto's © Chris de Zeeuw

Ravage na achtervolging door centrum Eindhoven, twee mannen opgepakt

EINDHOVEN - De politie heeft vrijdagochtend twee mannen opgepakt na een achtervolging door het centrum van Eindhoven. Het duo wordt verdacht van een poging tot inbraak bij een winkel aan de Demer. De achtervolging kwam tot een einde op de Hoogstraat, waarbij verschillende auto's beschadigd raakten.

Een getuige had vrijdagochtend na het horen van een harde knal het tweetal weg zien rennen bij het winkelpand aan de Demer.

Eén van de daders zou daarna in een auto zijn gestapt die vanuit de Lichtstraat de Willemstraat inreed. Agenten zagen het voertuig met hoge snelheid via de Vonderweg de Hoogstraat inrijden. De bestuurder negeerde het stopteken van de politie, waarop de achtervolging werd ingezet. Op de Hoogstraat reed de wagen over een vluchtheuvel heen. Een achtervolgende politiewagen probeerde de auto daarop in te halen om hem tot stoppen te dwingen. De vluchter botste daarbij tegen de politieauto, raakte in een slip en botste tegen een geparkeerde auto. De geparkeerde wagen belandde daardoor op de stoep en raakte nog een andere geparkeerde auto.

De 24-jarige bestuurder werd rond 3.00 uur opgepakt op de Hoogstraat. Even daarna werd op de Keizersgracht een 20-jarige verdachte opgepakt die voldeed aan het doorgegeven signalement. Bij de winkel op de Demer bleek een poging gedaan te zijn om een raam kapot te maken. De vluchtauto is in beslag genomen en beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Volledig scherm
Achtervolging door binnenstad Eindhoven © Chris de Zeeuw
Volledig scherm
Heftige achtervolging in Eindhoven © Chris de Zeeuw

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1702 stemmen