Volledig scherm

Reizen en mensen centraal tijdens expositie in Ton Smits Huis Eindhoven

EINDHOVEN - Waar gaat dat heen? In het Ton Smits Huis is van woensdag 4 januari tot en met woensdag 17 mei een nieuwe expositie te zien waarin het openbaar vervoer centraal staat.

In de cartoons staan de mensen en het reizen centraal. Iedereen staat wel eens in een overvolle bus, trein of tram en ervaart dat niet altijd als even prettig. De expositie dient als een eyeopener; de tekeningen laten de bezoeker inzien dat vervelende situaties in het openbaar vervoer ook kunnen leiden tot verrassende mogelijkheden.

Als voorbeeld: twee mannen, die ieder een eigen krant lezen, maar die eigenlijk andermans krant interessanter vinden. Of: een vrouw die op de voet van een charmante meneer staat, waarop de man reageert: 'Je staat op mijn voet... maar dat bevalt me wel'. Kortom: beeldverhalen over menselijke reacties in hachelijke situaties tijdens het reizen met openbaar vervoer.

Het Ton Smits Huis, te vinden op Jacob Reviuslaan 25, is elke woensdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Een afspraak maken, op een andere dag, kan ook. Telefonisch via 040-2114686 of per mail. De toegangsprijs tot het museum bedraagt 2,50 euro per persoon.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1905 stemmen