Volledig scherm
De ochtendspits op station Eindhoven © René Manders/fotomeulenhof

Reizigers op station Eindhoven wennen aan nieuwe dienstregeling (poll & video)

EINDHOVEN - De eerste ochtendspits in de nieuwe dienstregeling van de NS is op station Eindhoven redelijk soepel verlopen. Niet zozeer de gewijzigde tijden en overstappen hinderden de reizigers. Het waren vooral vertragingen van treinen vanuit het zuiden die ongemak opleverden.

Door gladde rails op het traject Venlo-Eindhoven kwamen sommige treinen lastiger op topsnelheid. Dat leidde tot vertragingen tussen de 5 en 15 minuten. Dat was voor reizigers naar Eindhoven nog niet zo’n probleem, wel voor mensen die in Eindhoven moesten overstappen om door te reizen naar Breda of Utrecht. Sommigen misten door de vertraging hun aansluiting.

Splitsing
Een ander heikel punt bleek de splitsing van de treinen richting Limburg. Op spoor 1 wordt de trein voortaan in tweeën 'geknipt’, waarbij de ene helft naar Heerlen gaat en de andere helft naar Venlo. Dat was lang niet bij alle reizigers bekend. Om hen op weg te helpen, zette NS studenten in die informatie gaven en werd de splitsing extra omgeroepen.

Overstappen
In de nieuwe dienstregeling van de NS zijn de extra overstappen de meest opvallende wijzigingen. Wie vanuit Venlo, Deurne of Eindhoven naar Den Haag en Rotterdam wil reizen, moet tijdelijk overstappen in Eindhoven en Dordrecht of Utrecht. Vanaf april gaan de treinen weer in een directe lijn. Op dat moment heeft NS zijn machinisten opgeleid om een nieuw type treinen te kunnen besturen. Deze treinen zijn ook geschikt voor de rails van de hogesnelheidslijn.

Veranderingen
De nieuwe dienstregeling is de meest ingrijpende sinds 2007. Vanaf een groot aantal stations in Nederland gaan meer treinen rijden, onder meer tussen Almere en Schiphol en tussen Utrecht en Eindhoven. Op een aantal trajecten wordt de reistijd korter. Zo wint de reiziger 6 minuten tussen Groningen en Leeuwarden en 9 minuten tussen Den Haag en Eindhoven. Een aantal belangrijke bestemmingen krijgt meer rechtstreekse verbindingen en door betere aansluitingen wordt de wachttijd op enkele stations flink bekort.

Aan het nieuwe 'spoorboekje' kleven ook nadelen. Zo wordt de reistijd tussen Vlissingen en Rotterdam 4 tot 6 minuten langer en ook tussen Utrecht en Almere is de treinpassagier in één richting langer onderweg. De doorgaande intercity naar Eindhoven stopt niet meer in Dordrecht. Als compensatie rijdt er eens per uur een intercity naar Breda en rijdt de sprinter Dordrecht-Breda door naar Tilburg en Den Bosch.

Meldpunt
Reizigersvereniging Rover opende afgelopen dinsdag een meldpunt waar mensen hun ervaringen met de nieuwe dienstregeling kunnen delen, zowel positieve als negatieve. Daar zijn zondag al ruim 1000 klachten op binnengekomen over langere reistijd en meer overstappen.

Volledig scherm
De ochtendspits op station Eindhoven © René Manders/fotomeulenhof
De eerste ochtendspits in de nieuwe dienstregeling van de NS is op station Eindhoven redelijk soepel verlopen. De nieuwe dienstregeling is de meest ingrijpende sinds 2007

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
2075 stemmen