Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Rijksgeld voor fietsflat bij station Eindhoven

EINDHOVEN - Eindelijk heeft staatssecretaris Sharon Dijksma groen licht gegeven voor haar bijdrage aan de fietsflat met 4200 gratis plaatsen bij busstation Neckerspoel in Eindhoven.

Maar Eindhoven wacht nog even af voordat de vlag wordt uitgestoken. Begin volgend jaar wordt pas bekend of het Rijk inderdaad de gevraagde 50 procent wil betalen, zegt een woordvoerster. Daarna kan er eventueel snel gebouwd worden, zodat de stalling in het voorjaar van 2018 klaar is.

In totaal stelt de bewindsvrouw van Infrastructuur en Milieu 40 miljoen beschikbaar voor 12 stallingen bij de stations van Amsterdam, Ede-Wageningen, Eindhoven, Gouda, Tilburg, Zaandam en Zwolle. Volgens Dijksma leggen gemeenten en provincies leggen eenzelfde bedrag bij zodat de 43.000 plaatsen nog vóór 2020 kunnen worden gerealiseerd.

In Eindhoven komt de fietsenstalling met verdieping aan de noordkant van het NS-station. Later, in de plannen voor het Stationsplein, wordt ook gewerkt aan een oplossing aan de zuidkant.

Dijksma wil ook bevorderen dat bestaande stallingen beter benut worden. Zo zou de eerste dag gratis moeten zijn. Ook zouden er vernieuwde zelfbedieningsstallingen op 47 station geplaatst moeten worden.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
834 stemmen