Volledig scherm
Een eeuwenoud tekstfragment op perkament, tevens een vroeg voorbeeld van hergebruik. Het stuk is gebruikt als verstevigingsmateriaal bij het binden van een nieuw middeleeuws boek. © Collectie RHCe

Rondleiding langs middeleeuwse handschriften in Eindhoven

EINDHOVEN - Eeuwenoude documenten die binnen de muren van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe) opgeslagen liggen vormen de basis voor twee rondleidingen. Die worden op woensdag 28 december en donderdag 5 januari 2017 op Raiffeisenstraat 18 in Eindhoven gegeven.

De deelnemer komt tijdens die rondleiding in contact met handgeschreven perkamenten. Zo heeft het RHCe eeuwenoude documenten van Hertog Jan van Brabant in bezit. Daarop staat beschreven dat hij aan de inwoners van Nuenen een stuk grond in gemeenschappelijk gebruik geeft in ruil voor een jaarlijkse cijns.

Wat maakt die perkamenten zo bijzonder? En om wat voor documenten gaat het precies? Dergelijke vragen worden tijdens de rondleiding, die op beide data om 15.00 uur beginnen, beantwoordt. De kosten bedragen 2,50 euro. Aanmelden is noodzakelijk. Dat kan per mail of telefonisch via 040-2649940.

Live Voetbal

home logo Willem IIWIL
76'
1-2
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FeyenoordFEY
17'
0-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
17'
0-1
Roda JC KerkradeRJC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
1574 stemmen