Volledig scherm
Het terrein van de voormalige Ferrari-garage aan de Vestdijk wordt momenteel gesaneerd. Woningcorporatie Woonbedrijf wil er studenten- en stadswoningen bouwen. Foto Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Sanering oude Ferrari-garage Eindhoven verloopt voorspoedig

Eindhoven - De sanering van het terrein van de voormalige Ferrari-garage aan de Vestdijk in Eindhoven verloopt voorspoedig.
De bouw van 56 studentenwoningen en 38 stadswoningen wordt voorbereid.

Omwonenden vrezen dat er meer vervuiling is aangetroffen dan eerder verwacht. Maar een woordvoerster van Woonbedrijf stelt de buurt gerust: er is niets aangetroffen dat al niet bekend was: één tank die lekt; de vervuiling wordt momenteel opgeruimd. Of het levert geen extra vervuiling en dus extra werk op: 3 tanks die later zijn gevonden lekken niet.

"De vondst heeft dus ook geen consequenties voor het project qua kosten en planning. Alles blijft binnen het budget", aldus de woordvoerster van Woonbedrijf.

Laudy Bouw start in januari 2017 met de bouw. Naar verwachting zijn de studentenwoningen eind 2017 klaar en de stadswoningen begin 2018.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1490 stemmen