Volledig scherm
Eelco Gielen heeft zijn elektrische scooter startklaar. Zijn bedrijf Specs E-Mobility wordt begeleid door Anton Wolthuis (midden) en Herm Verbeek (rechts). Foto Ton van de Meulenhof

Specs E-Mobility Aarle-Rixtel introduceert elektrische scooter

AARLE-RIXTEL - Specs E-Mobility uit Aarle-Rixtel brengt een elektrische scooter op de markt die 24 uur per dag in bedrijf kan zijn. De verkoop van de e-scooter start in het eerste kwartaal van 2017.

Eelco Gielen van Specs E-Mobility Eelco Gielen verwacht de eerste definitieve overeenkomsten met afnemers af te sluiten in de hoek van de bezorging van voedingsmiddelen en de evenementenbranche. Bezorgdiensten zijn een logische klant. Op grote evenementen kan een scooter worden ingezet voor ehbo of bij zomerhitte voor het afleveren van water.

De 'Electric Dutchman' onderscheidt zich volgens Gielen door zijn actieradius. Met twee accu's kan 150 kilometer worden afgelegd. De accu's zijn bovendien verwisselbaar, wat er voor zorgt dat de scooter in principe 24 uur per dag in touw kan zijn.

Specs E-Mobility is een van de eerste drie startups die worden begeleid door het bedrijf Shift2Start, dat is gevestigd op de Helmondse Automotive Campus. Het bedrijf van Anton Wolthuis en Herm Verbeek heeft tot doel nieuwe bedrijven in de automotive en mobiliteitsector te helpen neerzetten.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
88'
1-2
Shakhtar DonetskSHA
away logo
home logo Manchester CityMCI
88'
2-1
NapoliNAP
away logo

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
1321 stemmen