Volledig scherm
Willy Driessen, Ans Heesterbeek en Joke Veldhuyzen (vlnr), vrijwilligsters van Speelcadeau. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Speelcadeau Eindhoven deelt gratis speelgoed uit aan arme kinderen

EINDHOVEN - De ruimte is groot, veel té groot. En bitter koud bovendien. Maar voorlopig kunnen de dertig vrijwilligers van Speelcadeau ermee uit de voeten.

In een loods aan de Speelheuvelweg in Strijp gaat de speelgoedbank voor gezinnen die krap bij kas zitten vanmiddag van start. Speelcadeau komt voort uit de vorig jaar gestopte stichting Speelkr8.

Anders dan Speelkr8 dat alleen vlak voor Sinterklaas speelgoed uitdeelde, gaat Speelcadeau het hele jaar door twee keer per week open: op woensdagmiddag en zaterdagochtend. ,,Met een verwijsbrief van een maatschappelijke instelling kunnen ouders en hun kinderen hier terecht", aldus Ans Heesterbeek, een van de initiatiefnemers.

De doelen van Speelcadeau zijn drieledig: gratis speelgoed; hergebruik van speeltjes én een nuttige tijdsbesteding voor de vrijwilligers. Willy Driessen, net als Heesterbeek en Joke Veldhuyzen eerder als vrijwilligster betrokken bij Speelkr8: ,,In ons topjaar hadden we 2800 kinderen van 1500 gezinnen uit de hele regio blij gemaakt." Veldhuyzen: ,,De speelgoedbank voorziet in een behoefte. Ook omdat er vaak geen alternatief is: spelotheken zie je bijna niet meer. Bovendien mogen de kinderen, anders dan bij een spelotheek, dít speelgoed houden."

Meer info is hier te vinden.

  1. Metamorfose voor Albert Heijn in Aalst

    Metamorfose voor Albert Heijn in Aalst

    AALST - Alles is anders bij de vernieuwde Albert Heijn in Aalst. Er zijn 2 entrees en nieuw is het grote 'versplein' met een uitgebreid groente- en fruitassortiment waar veel biologisch verkrijgbaar is. Ook is er een afdeling waar verschillende soorten vleeswaren vers gegrilld worden, is er een apart ‘plein’ voor de luxere vleessoorten en ook eentje voor de ‘smaakmakers’ als uitjes, knoflook en verse basilicum. Men krijgt er een beetje het idee van een foodmarket. 

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1699 stemmen