Volledig scherm
Zo gaat het restaurant op de begane grond in het DELA-kantoor eruit zien. In maart start de verbouwing.

Starbucks in gebouw van DELA Eindhoven

EINDHOVEN - Het hoofdkantoor van coöperatie DELA krijgt de eerste Starbucksvestiging in de binnenstad (naast die in het NS-station). Bij de herinrichting van het hoofdkantoor komt op de begane grond ook een publiek toegankelijk restaurant.

De uitvaartverzekeraar en -verzorger begint in maart 2017 met de werkzaamheden in het hoofdkantoor. Het vernieuwde kantoor kan dan eind volgend jaar officieel heropend worden. De verdiepingen die DELA zelf in gebruik heeft - een deel wordt verhuurd - worden verduurzaamd en gemoderniseerd.

Omdat het werk tijdens de verbouwing door moet gaan, heeft DELA tot en met juni 3000 vierkante meter kantoorruimte gehuurd in het Stadskantoor aan het Stadhuisplein. Daar werken een kleine driehonderd medewerkers in die periode. Ook de gemeente huurt daar.

Behalve het restaurant en de Starbucks, is er ook ruimte voor overleg, samenwerken of ontspannen. De horecavoorziening wordt ook als bedrijfsrestaurant gebruikt. Dat is nu op de bovenste verdieping van de kantoortoren te vinden. Of er ook een terras komt aan de kant van de Dommel, zoals eerder werd aangekondigd, is nog niet zeker. Dat zou ten koste gaan van parkeerplaatsen. DELA is daar nog niet uit.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
834 stemmen