Volledig scherm
© Kees Martens

Statushouders leren de weg kennen in Eindhoven

EINDHOVEN - De eerste lichting Eindhovense statushouders ondertekende donderdagmiddag een participatieverklaring. "Graag in het Nederlands", antwoordt de Eritrese Mahmoud Hemud Said op de Engelse vraag. "Ik wil Nederlands spreken." Hemud Said is nu anderhalf jaar in Nederland, vertelt hij.

Vier maanden woont hij in Eindhoven en zojuist heeft hij zijn participatieverklaring ondertekend in de raadszaal van het gemeentehuis.

"Ik heb vier van de zes workshops gevolgd. Twee keer kon ik niet, want ik moest naar school. Ik heb geleerd hoe je hier in Nederland contact hebt met je buren en hoe je om moet gaan met verschillende situaties."

In het Eindhovense gemeentehuis mochten donderdagmiddag 113 statushouders - vluchtelingen met een verblijfsvergunning - een participatieverklaring ondertekenen. Zij hebben minimaal vier van de zes aangeboden workshops over de Nederlandse normen en waarden gevolgd. Het kabinet wil per 1 juli 2017 het ondertekenen van zo'n verklaring verplicht stellen voor inburgeringsplichtige nieuwkomers.

Lees vrijdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
834 stemmen