Volledig scherm
Agustin Mazzilli.

Sterk Oranje-Rood wint zijn eerste topper van het seizoen

EINDHOVEN - De mannen van Oranje-Rood boekten zondag in hun beste wedstrijd van het seizoen een dik verdiende overwinning op Amsterdam. Aan de Aalsterweg klopten de Eindhovenaren Amsterdam met 3-1 door doelpunten van Agustin Mazzilli, Niek van der Schoot en Caspar van Dijk. Het was de eerste keer dit seizoen dat Oranje-Rood een topwedstrijd winnend afsloot.

Eindelijk liet Oranje-Rood van begin tot eind zien waartoe de ploeg in staat is. Waar de mannen van Lucas Judge in voorgaande wedstrijden bij vlagen heel aardig hockey speelden, lieten ze dat tegen Amsterdam 70 minuten lang zien.

"Qua intensiteit en plezier in het spel heb ik vandaag het team gezien dat ik wil zien", zei een opgetogen coach Lucas Judge na afloop. "Vooral in niet-balbezit stonden we heel goed. Iedereen pakte zijn verantwoordelijkheid. Maar we zijn er nog lang niet", waakte Judge voor teveel optimisme. "We kunnen nog veel beter."

Oranje-Rood kwam al vroeg in de wedstrijd na een prachtige actie van Jelle Galema op voorsprong via Agustin Mazzilli; 1-0. Waar de thuisploeg verzuimde afstand te nemen, kwamen de Amsterdammers na een geweldig doelpunt van Mirco Pruyer op gelijke hoogte. Hij werkte een hoge voorzet vanaf rechts beheerst binnen; 1-1.

In de tweede helft hielp Niek van der Schoot met een hard backhandschot Oranje-Rood weer aan de leiding; 2-1. Het slotakkoord was voor de 20-jarige aanvaller Caspar van Dijk. Via de keeper rolde zijn inzet over de doellijn; 3-1. Het was een mooie opsteker voor Van Dijk na een moeilijke week. Afgelopen woensdag kreeg hij te horen dat-ie niet geselecteerd is voor het WK onder 21 jaar in India. "Ja ik heb het wel zwaar gehad, maar gelukkig hebben de jongens me heel goed opgevangen", zei Van Dijk zondag. "Deze overwinning op Amsterdam en mijn doelpunt geven me wel een beetje een gevoel van revanche."

poll

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
4465 stemmen

poll

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
4465 stemmen