Volledig scherm
Sinterklaas en Glow op de Effenaar © Maurits van Linder

Subsidie van een ton voor virtual reality Effenaar

EINDHOVEN - Popcentrum De Effenaar wil eind januari echt werk maken van zijn ambities op het gebied van virtual reality. Het Eindhovense college trekt hier eenmalig 100.000 euro subsidie voor uit.

De Effenaar had in het najaar al van start willen gaan, maar er bleek aanvullende subsidie nodig om de financiering rond te krijgen. Het Eindhovense college wil eenmalig 100.000 euro extra subsidie geven, mits andere partijen ook betalen. Dat heeft wethouder Mary Ann Schreurs (cultuur, D66) dinsdagmiddag in een raadsinformatiebrief bekendgemaakt. Volgens haar is er zicht op dat die bijdrage er komt: 30.000 euro van provincie en 25.000 euro van sponsoren.

Eindhoven kent al een commercieel centrum voor virtual reality, dat zonder subsidie opereert. Drie maanden geleden opende het Virtual Reality Experience Centre zijn deuren op Strijp-S, het grootste van Europa. In de brief van het college worden twee marktonderzoeken aangehaald waarin de economische kansen van virtual reality worden benoemd. Maar wat de meerwaarde van het Effenaarplan is ten opzichte van het bedrijf op Strijp-S blijft onduidelijk: dit initiatief komt in de raadsinformatiebrief niet voor.

Doel is 'om de augmented reality en virtual reality ontwikkelingen in de Brainportregio een impuls te geven en de Effenaar te versterken als broedplaats hiervoor', aldus het college. Daarnaast vindt het college het belangrijk dat de Effenaar ook op die dagen dat er geen concerten zijn een goede invulling krijgt. 'De subsidie draagt bij aan een hogere bezettingsgraad en daarmee aan een stabielere exploitatiebasis waardoor toekomstige tekorten worden voorkomen.'

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
1089 stemmen