Volledig scherm
Ton van Genugten was in de zevende etappe de snelste van Team De Rooy.

Team De Rooy met drie trucks in top vier

UYUNI - De aangepaste zevende etappe van de Dakar Rally was voor de trucks slechts 141 kilometer lang, maar ook op zo'n afstand valt er veel te verliezen. Team De Rooy doorstond de proef in de breedte met verve met Ton van Genugten op de tweede plaats, Federico Villagra als derde en klassementsleider Gerard de Rooy als nummer vier.

"Het was een korte, maar pittige proef”, zei Gerard de Rooy na de finish. Er stonden veel sporen, die de navigatie lastig maakten. We hebben misschien 50 meter verkeerd gezeten. De duintjes in het begin waren best steil. Daar kon je makkelijk in vast rijden, maar we zijn er goed doorheen gekomen. Tegen het einde was er nogal wat modder, wat het ook best link maakte.”

Met de vierde tijd was De Rooy dik tevreden, evenals met de klasseringen van de andere Iveco’s. "Het spijt me zeer voor Ton, maar die moet morgen wel wachten en achter mij aansluiten, om te helpen de eerste plaats in het klassement te verdedigen.” Van Genugten weet dat: "Op de rustdag hebben we als team al afgesproken in dienst van Gerard en Federico te rijden. Voor eigen kansen rijden is deze Dakar een gepasseerd station, maar het is wel fijn om zo'n tweede plaats te pakken. Dat is toch een bevestiging dat we het wel kunnen." De verschillen aan de meet waren verrassend groot voor een proefje van 141 kilometer. Daardoor veranderde er ook in het klassement het een en ander. Niet voor De Rooy; die bleef aan de leiding. De tweede plaats ging echter over in handen van Dmitry Sotnikov, die de etappe won. De Rus staat op 2 minuten en 11 seconden van de titelverdediger. Eduard Nikolaev bezet de derde plaats op 5.57. Federico Villagra won een plaats en staat nu vijfde op 33.42 van De Rooy.

In de achtste etappe zal Van Genugten als tweede starten, maar niet meteen vol gas gaan. “Op de rustdag hebben we als team al afgesproken in dienst van Gerard en Federico te rijden, dus ik wacht op Gerard en sluit achter hem aan om zijn eerste plaats in het klassement te helpen beschermen. Voor eigen kansen rijden is deze Dakar een gepasseerd station, maar het is wel fijn om zo'n tweede plaats te pakken. Dat is toch een bevestiging dat we het wel kunnen.”

poll

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1350 stemmen