Volledig scherm
De groenbakken in Eindhoven © Kees Martens/fotomeulenhof

Telefoon roodgloeiend over groenbakken in Eindhoven

EINDHOVEN - Bij de Eindhovense afvalinzamelaar Cure stond de telefoon de afgelopen dagen roodgloeiend. Zo'n vijfhonderd mensen belden boos naar het bedrijf omdat hun groenbak niet geleegd was. Vijf bellers hebben een klacht ingediend bij de gemeente.

Veel mensen zetten uit automatisme hun gft-bak eens in de twee weken op straat. Maar in de maanden december, januari en februari komen de vuilniswagens maar één keer per maand langs. Omdat het aanbod aan vooral tuinafval in de winterperiode veel lager is, heeft de gemeente vorig jaar besloten om de inzamelfrequentie te halveren.

Cure steekt de hand ruiterlijk in eigen boezem: de afvalinzamelaar is vergeten een advertentie in het plaatselijk huis-aan-huis-blad te plaatsen over de gewijzigde ophaalfrequentie. Zij doet dit volgende week alsnog, laat een woordvoerster desgevraagd weten.

Het bedrijf zegt verder dat het niet had verwacht dat zoveel mensen kennelijk niet op de hoogte zijn van de vorig jaar ingevoerde maatregel. "Juist omdat de mensen al enkele jaren gewend zijn dat de papieren kalender niet meer komt en zij de informatie over de inzameldagen via de digitale afvalkalender én sinds eind vorig jaar via de Cure Afval app kunnen vinden."

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
1338 stemmen