Volledig scherm
© Foto: Klimaatverbond/Rosa van Ederen. Warmtefoto: Klimaatverbond/Arno Vlooswijk

Temperatuur wat lager op Warmetruiendag

EINDHOVEN - Buiten is het vrijdag rond het vriespunt, binnen schommelt de temperatuur meestal rond de 20 graden. En dat laatste nu, dat mag best een standje lager. Hoe? Bijvoorbeeld door thuis niet in je onderbroek rond te sloffen, maar gewoon eens een trui aan te trekken.

Voor wie het niet wist: vrijdag is het Warmetruiendag. Opgezet door Klimaatverbond Nederland, het samenwerkingsverband van gemeenten, provincies en waterschappen voor een goed klimaatbeleid. Vandaag wordt de elfde editie van dat evenement gehouden en het doel is ook dit keer - vanzelfsprekend - om het energieverbruik te verlagen. Bijvoorbeeld door die verwarming een tikkie lager te zetten of door een trui aan te doen. Dat kan vaker dan één dag, trouwens. Dat scheelt procenten energie...

DAE
Het Klimaatverbond heeft voor deze editie studenten van Design Academy Eindhoven gevraagd wat hun lievelingstrui is. En ook is hen de vraag gesteld hoe de designers-in-wording omgaan met het klimaatprobleem. Op een opleiding waar ‘duurzaamheid’ zo ongeveer door de strot wordt geduwd, levert dat mooie antwoorden op. De studenten zijn daarnaast ook twee keer gefotografeerd; een keer met 'n gewone camera en een keer met een infrarood-exemplaar; zo zie je de warmtelekken goed. En die zijn er dus amper. Opdat u zich realiseert: een warme trui heeft – werkelijk waar - zin.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Bravoflex-busjes zijn een goed alternatief voor vaste buslijnen

Bravoflex-busjes zijn een goed alternatief voor vaste buslijnen

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
727 stemmen