Volledig scherm

Terugblik op oude voorpagina, 323 doden bij enorme brand in warenhuis Brussel in 1967

EINDHOVEN - Meer dan 100 jaar ED. Meer dan 30.000 unieke voorpagina’s. Branden, rampen en bekende vermissingen. Maar ook advertenties van theaterstukken voor 25 cent. In ED Toen blikken we tweemaal per week terug op een bijzondere voorpagina uit het verleden.

​Iedere vrijdag kijken we naar de voorgaande week, iedere maandag naar het voorgaande weekend.

Voorpagina 23 mei 1967
Op de voorpagina schreef het ED in 1967 dat er 'zeker 24 mensen' zijn omgekomen bij een brand in een winkelcentrum. Later bleken er maar liefst 323 mensen te zijn omgekomen bij de enorme brand in warenhuis Innovation. Het vuur greep snel om zich heen en er brak een grote paniek uit. De brand was moeilijk bereikbaar door hulptroepen omdat het gebouw omringd werd door smalle straatjes. Bij een ongeluk in Boxtel viel een dode en de advertentie over Haagse hopjes trekt toch wel de aandacht op de pagina. 'Niet duur, wel heerlijk'.

​En nog meer
Een aantal andere dingen die er gebeurden in het weekend voorafgaand aan 23 mei: De oprichting in Parijs van de Wereldvoetbalbond FIFA, de Fédération Internationale de Football Association in 1904. Het begin van gijzeling door Molukkers in 1977 en president Soeharto van Indonesië trad af in 1998.

Volledig scherm

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
2069 stemmen