Volledig scherm

Terugblik op oude voorpagina, de eerste kleurentelevisies in 1964

EINDHOVEN - Meer dan 100 jaar ED. Meer dan 30.000 unieke voorpagina’s. Branden, rampen en bekende vermissingen. Maar ook advertenties van theaterstukken voor 25 cent. In ED Toen blikken we een keer per week terug op een bijzondere voorpagina uit het verleden.

We blikken iedere vrijdag terug op de voorgaande week in het verleden.

Voorpagina 15 oktober 1964
Op 14 oktober vond het eerste buitenproject van Philips plaats met kleurentelevisies. Zo'n 1000 mensen konden voor de eerste keer kijken naar kleuren op tv. Het was een primeur voor Nederland en zelfs voor Europa. De voorpagina was dan nog wel in zwart-wit maar het was wel groot nieuws natuurlijk.


En nog meer
De week van 14 oktober in het verleden: Er komt een verbod op de NSDAP in 1945. Marga Klompé wordt de eerste vrouwelijke minister van Nederland in 1956. De Japanse leider van de Japanse Socialistische Partij Inejiro Asanuma wordt live tijdens een televisiedebat met een samoeraizwaard doodgestoken door een extremistische nationalist in 1960. In de Andes stort in 1972 een Uruguayaans passagiersvliegtuig neer. De 18 overlevenden worden gered. Zij bleken het te hebben volgehouden door de stoffelijke overschotten van omgekomen passagiers als voedsel te gebruiken De Nederlandse Antillen houden op te bestaan. Curaçao en Sint Maarten worden nieuwe landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden, en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden) krijgen de status bijzondere gemeente van Nederland in 2010. Installatie van het Kabinet-Rutte I in Nederland in datzelfde jaar.

Volledig scherm

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1980 stemmen