Volledig scherm

Terugblik op oude voorpagina, hitte in de regio in 2002

EINDHOVEN - Meer dan 100 jaar ED. Meer dan 30.000 unieke voorpagina’s. Branden, rampen en bekende vermissingen. Maar ook advertenties van theaterstukken voor 25 cent. In ED Toen blikken we tweemaal per week terug op een bijzondere voorpagina uit het verleden.

​Iedere vrijdag kijken we naar de voorgaande week, iedere maandag naar het voorgaande weekend.

Voorpagina 18 juni 2002
Het was heel heet in de regio veertien jaar geleden. Dat blijkt wel uit de voorpagina van 18 juni. Een man die reclameborden plaatst in bushokjes moest even gaan liggen, jongeren springen het kanaal in in Helmond en werken bij de Kennedylaan is bijna niet mogelijk door de hitte op het asfalt. Dat is heel wat anders in vergelijking met nu. Het is dan wel warm nu, maar toch echt niet zonnig. Tussen Etten-Leur en Zevenbergen liet het wegdek zelfs los door de hitte. Ook in andere delen van Europa gingen landen gebukt onder de hittegolf.

En nog meer
Er gebeurde nog meer in het weekend voorafgaand aan 20 juni. De Duitsers voeren bij een grote razzia in Amsterdam 5500 joden weg naar Westerbork in 1943. Bij een aanslag van de Baskische terreurbeweging ETA in een supermarkt in Barcelona vallen 21 doden en 45 gewonden in 1987. De Duitse Bondsdag wijst Berlijn aan als de nieuwe hoofdstad in 1991. De Britse douane vindt de lijken van 58 illegale Chinezen in een Nederlandse vrachtwagen in Dover in 2000. Actiecomité Stop MARTIJN wordt opgericht en heeft als belangrijkste doelstelling Vereniging MARTIJN tot opheffing te dwingen op basis van de huidige zedenwetgeving in 2003.

Volledig scherm

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
2009 stemmen