Volledig scherm

Terugblik op oude voorpagina, Nederland Europees Kampioen in 1988

EINDHOVEN - Meer dan 100 jaar ED. Meer dan 30.000 unieke voorpagina’s. Branden, rampen en bekende vermissingen. Maar ook advertenties van theaterstukken voor 25 cent. In ED Toen blikken we een keer per week terug op een bijzondere voorpagina uit het verleden.

We blikken iedere vrijdag terug op de voorgaande week in het verleden.

Voorpagina 27 juni 1988
De spelers van het Nederlands elftal keerden na het succesvolle Europese Kampioenschap terug naar Nederland en landden op Welschap, Vliegbasis Eindhoven. Het onthaal in Nederland was groots. Alleen al in Amsterdam waren zeker 1 miljoen mensen op de been en op Welschap waren dat er 50.000. Het kampioenschap werd gespeeld in Duitsland. In de finale versloeg Nederland de Sovjet-Unie met 2-0. Het is Nederland nooit eerder of later gelukt om het kampioenschap binnen te halen dus het werd groots gevierd. De voorpagina's waren in de jaren 80 nog zwart/wit maar voor deze speciale dag is er toch uitgepakt met oranje lijntjes hier en daar.

En nog meer
Behalve dat Nederland feest vierde, gebeurde er nog meer in de week van 1 juli. John F. Kennedy spreekt tijdens een toespraak in West-Berlijn de beroemde woorden: "All free men, wherever they may live, are citizens of Berlin, and, therefore, as a free man, I take pride in the words 'Ich bin ein Berliner!' in 1963. De Britse premier Tony Blair legt na tien jaar zijn ambt neer in 2007. In 2009 wordt de Waddenzee in Nederland en Duitsland toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij terroristische aanslagen in de buurt van Lyon, op het strand van Tunesië bij Sousse en in Koeweit vallen vorig jaar nog in totaal minstens 67 doden.

Volledig scherm

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
1595 stemmen