Volledig scherm

Terugblik op oude voorpagina, Philips vertrekt uit Eindhoven in 1997

EINDHOVEN - Meer dan 100 jaar ED. Meer dan 30.000 unieke voorpagina’s. Branden, rampen en bekende vermissingen. Maar ook advertenties van theaterstukken voor 25 cent. In ED Toen blikken we een keer per week terug op een bijzondere voorpagina uit het verleden.

We blikken iedere vrijdag terug op de voorgaande week in het verleden.

Voorpagina 20 september 1997
Het kiezen van de meest bijzondere voorpagina in de week voorafgaand aan 20 september was een moeilijke klus. Er waren meerdere bijzondere pagina's die eruit sprongen. Daarom worden, bij hoge uitzondering, deze vrijdag twee voorpagina's uitgelicht. De eerste geeft het vertrek weer van Philips naar Amsterdam in 1997. Dat lag natuurlijk erg gevoelig bij de meeste Eindhovenaren. De tweede pagina die wordt uitgelicht gaat over de bevrijding van Eindhoven op 18 september 1944. Met een proclamatie van de koningin.

Volledig scherm

En nog meer
​Wat er allemaal nog meer gebeurde in deze week: De luchtballon werd uitgevonden in 1783. Communisten riepen in 1949 de Volksrepubliek China uit. Op 19 september 1993 gebeurde er een ernstig ongeluk met een man uit Den Bosch in Hapert. Er ging iets fout met zijn elastieksprong en hij overleefde de val niet. Hester van Nierop werd in 1998 vermoord en verkracht aangetroffen in een hotelkamer in Ciudad Juárez in het noorden van Mexico. Zij is een van de vele slachtoffers van de femicide in Ciudad Juárez.

Volledig scherm

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (81%)
  • Oneens (19%)
1374 stemmen