Volledig scherm

Terugblik op oude voorpagina, Prins Claus overlijdt in 2002

EINDHOVEN - Meer dan 100 jaar ED. Meer dan 30.000 unieke voorpagina’s. Branden, rampen en bekende vermissingen. Maar ook advertenties van theaterstukken voor 25 cent. In ED Toen blikken we een keer per week terug op een bijzondere voorpagina uit het verleden.

We blikken iedere vrijdag terug op de voorgaande week in het verleden.

Voorpagina 7 oktober 2002
Op 6 oktober 2002 sterft Prins Claus 's avonds in het bijzijn van zijn familie in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Hij werd 76 jaar. Op de voorpagina de volgende dag een grote, indrukwekkende foto van de Prins. Claus was al langer ziek en stierf uiteindelijk aan de gevolgen van Parkinson en een longontsteking. Hij liet zijn vrouw, inmiddels Prinses Beatrix, toen koningin, alleen achter.


En nog meer
Wat er nog meer gebeurde in de week van 7 oktober: De eerste Nederlandse televisiezender, Nederland 1, wordt in 1951 gelanceerd. Sony presenteert de eerste cd-speler ter wereld in 1982 en RTL-Véronique (het latere RTL 4) gaat van start in 1989. Een El Al-Boeing 747-vrachtvliegtuig stort neer op een flatgebouw in de Amsterdamse Bijlmermeer in, vanaf dan voor altijd bekend als de Bijlmerramp. Na een maandenlang proces wordt sport- en filmster O.J. Simpson door de jury onschuldig bevonden in 1995.

Volledig scherm

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1347 stemmen