Volledig scherm

Terugblik op oude voorpagina, PSV Europees kampioen in 1988

EINDHOVEN - Meer dan 100 jaar ED. Meer dan 30.000 unieke voorpagina’s. Branden, rampen en bekende vermissingen. Maar ook advertenties van theaterstukken voor 25 cent. In ED Toen blikken we tweemaal per week terug op een bijzondere voorpagina uit het verleden.

​Iedere vrijdag kijken we naar de voorgaande week, iedere maandag naar het voorgaande weekend.

Voorpagina 26 mei 1988
Groot feest op de voorpagina van 26 mei 1988! Een dag eerder won PSV namelijk de Europa Cup. De finale vond plaats in het Neckarstadion in Stuttgart. Voor het eerst sinds 1973 stond er een Nederlandse club in de finale en dat was dan ook nog eens PSV. De club speelde tegen Benfica en de zenuwslopende strijd eindigde in 0.0 wat betekende dat er strafschoppen kwamen. Uiteindelijk wonnen de Eindhovenaren die met 6-5.

​En nog meer
Meer nieuws van die week: Het eerste Eurovisiesongfestival vindt plaats in 1956, met slechts 7 deelnemers. Zwitserland wint. Martin Schröder richt een Nederlandse luchtvaartmaatschappij op in 1958, deze wordt later omgedoopt tot Martinair. Een DC-10 van American Airlines verliest vlak na de start in Chicago een motor, waardoor het toestel neerstort en alle 273 inzittenden omkomen in 1979. Er vallen 23 doden bij een bruiloftsfeest in Tel Aviv doordat de dansvloer op de derde verdieping het begeeft in 2001 en George W. Bush en Vladimir Poetin tekenen een ontwapeningsakkoord in 2002. Nog maar twee jaar geleden werden vier mensen neergeschoten bij een schietpartij aan het Joods Museum van België aan de Zavel in Brussel.

Volledig scherm

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
2020 stemmen