Volledig scherm

Terugblik op oude voorpagina, slachtoffers MH17 terug naar Nederland in 2014

EINDHOVEN - Meer dan 100 jaar ED. Meer dan 30.000 unieke voorpagina’s. Branden, rampen en bekende vermissingen. Maar ook advertenties van theaterstukken voor 25 cent. In ED Toen blikken we een keer per week terug op een bijzondere voorpagina uit het verleden.

We blikken iedere vrijdag terug op de voorgaande week in het verleden.

Voorpagina 24 juli 2014
Op 17 juli 2014 stortte in Oost-Oekraïne de inmiddels bekende MH17 neer met aan boord 298 mensen waarvan 193 Nederlands. Het vliegtuig werd geraakt door een luchtdoelraket. Deze dag en vooral ook 23 juli staan nog in het geheugen gegrift van vele Nederlanders. Op 23 juli keerden namelijk de eerste slachtoffers terug naar Nederland. Veertig kisten kwamen aan op Eindhoven Airport en werden in een lange stoet over de snelweg vervoerd naar Hilversum. Mensen parkeerden auto's naast de weg en stonden massaal stil bij de indrukwekkende terugkomst van de slachtoffers. Een erg gedenkwaardige voorpagina van het ED dus.


En nog meer
Wat er nog meer gebeurde in de week voorafgaand aan 29 juli in het verleden: Vincent van Gogh schiet zichzelf in de borst met een pistool. Aan zijn verwondingen overlijdt hij twee dagen later, op 29 juli 1890. De staat van oorlog tussen Nederland en Duitsland wordt beëindigd in 1951. Een vliegtuigongeluk in een voorstad van Parijs in 2000 met een Concorde kost 113 mensenlevens. De moordenaar van Theo van Gogh, moslimextremist Mohammed B. wordt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf in 2005. Tijdens de Love Parade in Duisburg in 2010 vallen 21 doden en meer dan 500 gewonden door verdrukking van bezoekers bij de ingang van het festivalterrein. Zangeres Amy Winehouse sterft in 2011.

Volledig scherm
  1. Twitter gaat los over 'schaamteloze zelfpromotie' Borsato bij RTL Late Night

    Twitter gaat los over 'schaamteloze zelfpromotie' Borsato bij RTL Late Night

    De speciale uitzending van RTL Late Night over het nieuwe album Thuis van Marco Borsato trok gisteravond ruim 1,2 miljoen kijkers, maar op sociale media werd de bij de zanger thuis geregistreerde uitzending wisselend gewaardeerd. Menigeen ergerde zich kapot aan de 'wel heel kleffe', 'mierzoete' en 'te commerciële verkoop-onemanshow'. ,,Mag ik een teiltje voor deze schaamteloze zelfpromotie'', reageerde iemand. Weer anderen vonden de talkshow rond de vocalist juist top. Onder de video een greep uit de negatieve maar natuurlijk ook positieve reacties. 

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
81'
0-3
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FeyenoordFEY
78'
1-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1317 stemmen