Volledig scherm

Terugblik op oude voorpagina van 2 juni 2007; Grote Donorshow van BNN

EINDHOVEN - Meer dan 100 jaar ED. Meer dan 30.000 unieke voorpagina’s. Branden, rampen en bekende vermissingen. Maar ook advertenties van theaterstukken voor 25 cent. In ED Toen blikken we tweemaal per week terug op een bijzondere voorpagina uit het verleden.

Iedere vrijdag kijken we naar de voorgaande week, iedere maandag naar het voorgaande weekend.

Voorpagina 2 juni 2007
De Grote Donorshow van BNN blijkt in scène te zijn gezet om het tekort aan orgaandonoren aan de kaak te stellen. In dit rechtstreeks uitgezonden televisieprogramma moest de 37-jarige Lisa, een ongeneeslijk zieke vrouw die leed aan een hersentumor, uit drie nierpatiënten (Esther-Claire, Vincent en Charlotte) een kandidaat kiezen om een gezonde nier aan af te staan. De kijkers konden via een sms-bericht hun mening geven wie ze moest kiezen. Het bleek hier om een stunt te gaan. Het gehele programma was opgezet om meer aandacht te krijgen voor donororganen. Er keken 1,2 miljoen mensen.En nog meer
Wat gebeurde er nog meer in de week van 3 juni in het verleden?

Het Sprookjesbos de Efteling in Kaatsheuvel wordt geopend in 1952. 29 uitbeeldingen zijn te zien van mythische figuren en sprookjes van beroemde sprookjesschrijvers als de gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen en Charles Perrault, maar ook onbekendere verhalen van bijvoorbeeld Koningin Fabiola en sprookjes bedacht door de Efteling zelf.

Op 3 juni 1998 vindt de treinramp bij Enschede, Duitsland plaats. Een Intercity-Express (ICE) van de Deutsche Bahn ontspoort hier. Er komen 101 passagiers om het leven en 88 personen raken zwaargewond. Dit is (tot dan toe) het zwaarste ongeval met een hogesnelheidstrein wereldwijd.

Een tornado trekt in de namiddag en vroege avond van 1 juni 1927 van zuidwest naar noordoost over de Achterhoek. De buienlijn trekt een schadespoor van soms 400 tot 500 meter breed vanaf Millingen aan de Rijn, Didam, Doetinchem, Lichtenvoorde, Beltrum en Neede richting noordoosten. De tornado trekt diagonaal over de toenmalige gemeente Eibergen. Daar vallen de meeste dodelijke slachtoffers. In totaal vallen er 10 doden en 150 gewonden.

Volledig scherm

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
2012 stemmen