Volledig scherm
© Bert Jansen

Tijdelijke locatie gevonden voor Rungraaf Eindhoven

EINDHOVEN - De door brand getroffen speciale basisschool De Rungraaf verhuist tijdelijk naar Leuvenlaan 23 in Eindhoven. Na de kerstvakantie kunnen de 130 leerlingen daar vanaf woensdag 11 januari terecht in het voormalige gebouw van de Taalbrug.

In de nieuwjaarsnacht brandde de locatie Vlokhovenseweg van De Rungraaf, expertisecentrum voor kinderen met omgangsproblemen, deels af. Een brand vernielde twee lokalen, de gymzaal, de koffiekamer en kantoortjes. De rest van het pand bleef gespaard, maar er was wel sprake van rook- en waterschade waardoor het niet bruikbaar is komende maandag.

Gemeente Eindhoven en de school van de Aloysiusstichting gingen op zoek naar alternatieven. Aan de Woenselse Leuvenlaan was eerder de Taalbrug (school voor speciaal onderwijs) gevestigd. Deze locatie is in samenspraak met het schoolbestuur het meest geschikt bevonden als tijdelijke locatie voor De Rungraaf. Wethouder Jannie Visscher van onderwijs is blij met de oplossing: ,,We vinden wat er gebeurd is heel erg voor leerlingen en medewerkers. De brand heeft een grote impact op hen. Het is belangrijk dat het onderwijs doorgang kan vinden. We hebben dan ook hard gewerkt om een oplossing te vinden."

Voordat het tijdelijke pand in gebruik genomen kan worden, moet nog wel een oplossing gevonden voor de huidige bewoners die daar via de Huis Oppas Dienst verblijven. Ook moeten de lokalen ingericht worden.

De medewerkers en ouders van leerlingen en omwonenden van de Leuvenlaan zijn dinsdag op de hoogte gebracht.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1191 stemmen