Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof

Toch subsidie voor Muziekgebouw Eindhoven

EINDHOVEN - Het Muziekgebouw in Eindhoven krijgt nog een halfjaar de tijd om de financiële problemen structureel op te lossen. Het gemeentebestuur heeft dat vrijdag laten weten aan de raad van commissarissen. De stichting Cultuur heeft van B en W daarom opdracht gekregen de subsidie aan het Muziekgebouw over 2016 gewoon over te maken.

Het gaat daarbij om een bedrag van 4,6 miljoen euro. De stichting had die subsidie-aanvraag geweigerd omdat het Muziekgebouw niet aan de gestelde voorwaarden voldoet: het Muziekgebouw kan namelijk geen sluitende begroting overleggen.

Voorzitter Hans de Jong van de rvc van het Muziekgebouw is erg blij met deze ontwikkeling. ,,We krijgen nu nog extra tijd om gestructureerd de financiële problemen grondig aan te pakken. Belangrijk is dat alle betrokken partijen - gemeente, stichting Cultuur en de provincie - daarbij helemaal op een lijn zitten."

Het Muziekgebouw komt jaarlijks een bedrag van vele tonnen tekort op de begroting. Vorig jaar was het gat 7 ton, een jaar eerder 5,5 ton. Dit jaar komt het gat op de begroting naar verwachting op 5 ton uit. Wat de precieze oplossing voor dat gat wordt kan De Jong nu nog niet zeggen.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (8%)
  • Oneens (92%)
736 stemmen