Volledig scherm
Een elektrische ophaalwagen van Cure in de Eindhovense binnenstad. Foto Kees Martens

Toch uitstel enzymendebat in Eindhovense gemeenteraad

EINDHOVEN - Het debat over het enzymenfabriekplan van afvalinzamelaar Cure is dinsdagavond te elfder ure van de agenda van de Eindhovense gemeenteraad gehaald.

Het presidium - de agendacommissie van de gemeenteraad - besloot dat net voor aanvang van de vergadering. Reden was dat er maandag door verantwoordelijk wethouder Mary-Ann Schreurs (D66) nog nieuwe informatie over het plan aan de gemeenteraadsleden was voorgelegd.

Niet alle raadsleden hadden die informatie tot zich kunnen nemen, zo werd duidelijk tijdens de presidiumvergadering. Ook bleek die extra informatie over het plan weer tal van nieuwe vragen op te roepen.

Hogere kosten
Onderdeel van de info was onder meer een vinnige briefwisseling tussen afvalverwerker Cure en concurrent Attero over het enzymenplan. Verder bleek uit de info dat de voorbereidingskosten een stuk hoger uitvallen dat eerder was gemeld: 2 miljoen, in plaats van 1,7.

Met de gemeenteraad is nu afgesproken dat het plan eind januari op de agenda van de Eindhovense raad komt. Eerder al stelden Geldrop-Mierlo en Valkenswaard het debat over dit plan uit.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1702 stemmen