Volledig scherm
Op de hoek Willaertplein/Lassusstraat wil Sint Trudo een complex met 14 woningen voor Turkse ouderen, een gezondheidscentrum en een buurtinfowinkel bouwen. © Kees Martens/fotomeulenhof

Trudo pakt plan flats Turkse ouderen in Eindhoven weer op

EINDHOVEN - Het woningbouwplan voor appartementen voor Turkse ouderen aan het Willaertplein in de Bennekel in Eindhoven is door corporatie Sint Trudo weer uit de kast gehaald. Waarschijnlijk komen er behalve de veertien appartementen, ook een gezondheidscentrum en een buurtinfowinkel in het gebouw.

Nog niet alle handtekeningen zijn gezet, maar Trudo heeft er vertrouwen in dat het goedkomt en toch al de bouwvergunning aangevraagd, aldus Willie de Groot van de woningstichting.

Het plan voor de nieuwbouw op het braakliggend terrein op de hoek Willaertplein-Lassusstraat dateert uit 2014. Nadat de stichting Robin Hood, exploitant van de buurtrestaurants in de Kruidenbuurt en Strijp-S, afhaakte, moest Trudo op zoek naar een nieuwe partner. Dat werd een gezondheidscentrum. Ook de buurtinfowinkel doet nog mee. ,,Al zijn de contracten nog niet helemaal afgerond, we willen toch doorpakken nu", vertelt De Groot.

De veertien appartementen waren ook in 2014 al bedoeld voor een groep Turkse senioren van de stichting Türk-Odak. Of het plan nu daadwerkelijk doorgaat, hangt ook van die organisatie af. ,,We gaan met ze in gesprek als een beetje duidelijk is wanneer de bouw kan starten. Maar de groep van toen is uit beeld, die mensen zijn iets anders gaan zoeken", aldus De Groot.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
1660 stemmen