Volledig scherm
© Menno Boon

Tweespalt in Eindhovense raad over alarmerend rapport accountant

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad wordt betrokken bij het oplossen van de problemen die de huisaccountant heeft geconstateerd in de gemeentelijke bedrijfsvoering en financiële huishouding.

Die afspraak heeft de gemeenteraad dinsdagavond gemaakt met wethouder Wilbert Seuren (D66) van Financiën. Dat gebeurde nadat de VVD en het Ouderenappèl een motie indienden.

Volgens VVD-fractievoorzitter Hans Rozendaal zijn de problemen dermate ernstig dat ook de gemeenteraad er bij betrokken moet worden. "Weliswaar is de accountantscommissie van de raad er al nauw bij betrokken. Maar dat vinden wij niet voldoende, dat is een technische commissie," aldus Rozendaal.

Het kan namelijk ook zijn dat er op 'politiek niveau' over de kwestie gesproken moet worden, betoogde hij. Meerdere fracties bleken dat met hem eens te zijn. Alleen vonden ze dat beide partijen daar niet de juiste verpakking voor had gevonden, in een motie met een flink gepeperde tekst.

'Politiseren bevindingen'
Met name D66 en GroenLinks stoorden zich er ook aan dat Rozendaal de accountantscommissie 'buiten spel' wilde zetten. Wethouder Seuren op zijn beurt vond het niet terecht dat de VVD de bevindingen van de huisaccountant 'aan het politiseren was'. "Dat moeten we juist niet doen, we moeten de problemen aanpakken. Die zijn immers al groot en ernstig genoeg", zo stelde de D66'er.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
1337 stemmen