Volledig scherm
Twee Michelinsterren voor de familie Sobecki van restaurant Tribeca. © ANP/Koen van Weel

Uitreiking Michelinsterren: twee sterren voor Tribeca in Heeze (kaart)

AMSTERDAM - In het DeLaMar-theater in Amsterdam zijn maandag de Michelinsterren verdeeld. Restaurant Tribeca (voorheen Boreas) in Heeze heeft twee sterren gekregen. Chef-kok Jan Sobecki: "Te gek, fantastisch. We hadden gehoopt op één ster. Michelin kwam op dag drie na de opening, ik wist nog amper waar de pannen stonden."

Volgens Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelingidsen is Sobecki een chef wiens kookstijl je meteen herkent. „Dat bewees hij jarenlang bij Chapeau! in Bloemendaal, sinds dit jaar doet hij dat in zijn eigen Tribeca. Zijn bereidingen zijn evenwichtig, elke hap is verfijnd en bezorgt een fantastische smaakbeleving. In korte tijd heeft hij van Tribeca een topadres gemaakt.” Het aantal driesterrenrestaurants staat nog altijd op twee: De Librije in Zwolle en Restaurant De Leest in Vaassen. Opnieuw werd dit jaar tevergeefs gehoopt op een nieuw driesterrenrestaurant.

Verder kregen vijf restaurants hun eerste ster: Bolenius in Amsterdam, Cucina del Mondo in Heerlen, Mos in Amsterdam, Noble in Den Bosch en Rijks in Amsterdam. Ons land telt nu 106 sterrenrestaurants, eentje minder dan vorig jaar. Naast de twee driesterrenrestaurants, zijn er negentien met twee sterren en 85 met één Michelinster. In de gids staan ook 134 zogeheten Bib Gourmand restaurants, die een keuzemenu onder de 37 euro aanbieden met seizoensgebonden producten. Hierbij zijn achttien nieuwkomers.

Regionaal
In onze regio gaat Eindhoven met 4 sterrenrestaurants aan kop: De Karpendonkse Hoeve, restaurant Zarzo, restaurant Avant-Garde van Groeninge en Wiesen Restaurant hebben allemaal 1 ster. Ook restaurants in Waalre (De Treeswijkhoeve, met 2 sterren), Nuenen (De Lindehof, ook met 2 sterren) en Sint-Oedenrode (Restaurant Wollerich, met 1 ster) mogen zich in onze regio tot de besten van Nederland rekenen.

De presentatie in Amsterdam startte met een minuut stilte voor de onlangs overleden Joop Braakhekke.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo Willem IIWIL
73'
0-2
ADO Den HaagADO
away logo

poll

Van mest een waardevolle grondstof maken is een illusie bij het aanpakken van het mestprobleem

Van mest een waardevolle grondstof maken is een illusie bij het aanpakken van het mestprobleem

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
537 stemmen