Volledig scherm

UITVERKOCHT Geniet met ED Club van opera Le Nozze Di Figaro - Met inleiding van cultuurredactie ED

ED Club biedt muziekliefhebbers de unieke kans om de opera Le Nozze Di Figaro van Mozart bij te wonen. Een waar meesterwerk van de componist.

Geniet mee met een van de mooiste opera’s uit het Londense Royal Opera House. Abonnees van het Eindhovens Dagblad kunnen nu exclusief de opera Le Nozze Di Figaro van Mozart bijwonen. Uitgezonden op een groot scherm in een van de zalen van Natlab in Eindhoven en Nederlands ondertiteld.

In samenwerking met Natlab en de cultuurredactie van het Eindhovens Dagblad is een speciaal programma samengesteld:

19.30 uur. Ontvangst met een heerlijk glas champagne 19.45 uur. Rob Schoone van de cultuurredactie van het Eindhovens Dagblad geeft voor de voorstelling een inleiding zodat u de opera nog intenser kunt beleven. 23.00 uur. Na afloop kunt u napraten over de avond onder het genot van een hapje en een drankje.

Deze avond wordt u op maandag 19 september aangeboden voor 27,50 euro per persoon.

Toelichting:
Vaak beschouwd als dé perfecte opera, geeft Le Nozze Di Figaro de genialiteit van Mozart op de meest levendige en heerlijke wijze weer. Gebaseerd op een toneelstuk dat in eerste instantie werd verboden vanwege de politieke inhoud, creëert het snelle libretto realistische personages die zelfs nog menselijker worden door de bijzondere muziek van Mozart. Le Nozze Di Figaro is een komische opera, waarin ook nog commentaar wordt geleverd op sociale rangen en standen. Met al zijn intriges, persoonsverwisselingen en verkleedpartijen en soms niet helemaal plausibele verwikkelingen is Le Nozze een opera buffa bij uitstek. Dat geldt zelfs voor wie de dubbele bodems niet herkent. De muziek klinkt fris en vaak uitbundig en laat teksten ideaal tot hun recht komen zonder in simpele begeleidingen te vervallen. In het totaal zijn er veertien rollen in deze opera. Een koor levert tussendoor een bescheiden bijdrage aan het geheel.

David McVicars populaire enscenering van deze komedie is in goede handen bij de Britse dirigent Ivor Bolton. De cast wordt aangevoerd door de topbariton Erwin Schrott die deze rol al eerder met groot succes zong in Covent Garden, bijgestaan door de Roemeense sopraan Anita Hartig in haar rol van Susanna.

Locatie
Natlab, Kastanjelaan 500, 5616 LZ Eindhoven

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
RUST
0-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
RUST
0-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
2152 stemmen