Volledig scherm
Deelnemers van de Urban Trail Run rennen over de redactie van het ED.

Urban Trail Eindhoven door markante panden (video)

EINDHOVEN - Zo'n 1750 deelnemers hebben zondag tijdens de Eindhoven Urban Trail gerend door markante panden zoals het stadhuis, het Parktheater, het Van Abbemuseum, het Glasgebouw en het Philips Stadion. Tweehonderd inschrijvers kwamen niet opdagen volgens de organisatie.

Ruim tien kilometer rennen door Eindhoven. De Urban Trail was zondag niet alleen een hardloopevenement, maar ook een rondleiding door de stad. De meeste deelnemers liepen de tocht, dwars door twintig gebouwen, met een grote glimlach en de duimen omhoog voor de vrijwilligers.

Brandweer
De gebouwen die zich open hadden gesteld deden hun best om zich goed te presenteren. In het Van Abbemuseum kreeg troubadour John Burki veel respons van lopers die meezongen of even bleven staan om een filmpje te maken. In de brandweerkazerne werden de lopers meteen voorgelicht over het belang van een rookmelder in huis. De tocht ging door een container die ‘in brand’ stond en met veel rook.

Philips Stadion
Voor sommige deelnemers was het Philips Stadion een hoogtepunt. Wanneer komt het publiek anders in de hermetisch afgesloten brug voor supporters van de bezoekers? Met de klanken van een volledige drumband renden de lopers het stadion in. Daar klonk het clublied en mochten ze uitrusten in de dugout, waar normaal coach Phillip Cocu en de reservespelers zitten.

De Urban Trail werd georganiseerd door Golazo Sports SX, ook de organisator van de Eindhovense marathon. In tegenstelling tot de marathon draaide het niet om de prestatie. De tijden van lopers werden zelfs helemaal niet bijgehouden. Volgens de organisatie ging het om de beleving.

De start van de Urban Trail was zondag tussen 9.30 en 10.10 uur vanaf het 18 Septemberplein. Maximaal 2.000 deelnemers startten er in verschillende groepen om de drukte over het parcours wat te verdelen. Na afloop was er een gezamenlijk ontbijt bij de Piazza.

Bekijk hier ook foto's van bezoekers.

De Urban Trail Eindhoven over de redactievloer van het ED #urbantrail #eindhovensdagblad pic.twitter.com/ACJ67PVQ1e — Petra Vogel (@Petra_Vogel) 11 december 2016 Goedemorgen Eindhoven! Dwars door de stad heen. Wat heeft Eindhoven een hoop gezellig en moois te bieden! 🙄🍺 pic.twitter.com/XaUuzijvTc — Eindhoven UrbanTrail (@EhvUrbanTrail) 11 december 2016

Volledig scherm
Deelnemers van de Urban Trail Run rennen over de redactie van het ED. © Irene vdVen
Volledig scherm
Eindhoven Urban Trail ging ook door het Philips stadion. © Jean Pierre Reijnen/fotomeulenhof
Zo'n 1750 hardlopers liepen zondagochtend een parcours van 11 kilometer dwars door allerlei markante Eindhovense panden, zoals het Stadhuis, Van Abbemuseum en Philips Stadion

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1702 stemmen