Volledig scherm
© Thinkstock

Van der Stelt wint achtste wedstrijd Marathon Cup dankzij ploeggenote

EINDHOVEN - Schaatster Iris van der Stelt (24) heeft zaterdag in Eindhoven de achtste wedstrijd in de Marathon Cup gewonnen. "Met dank aan Lisa", zei ze. Lisa is ploeggenote Lisa van der Geest (22).

Van der Stelt maakte deel uit van de kopgroep van vijf, die vroeg in de race ontstond. De vrouwen moesten knokken om het jagende peloton voor te blijven. De voorsprong werd veertig ronden lang niet groter dan tien seconden.

Toen liet Van der Geest zich terugzakken uit het peloton. Eenmaal bij de kopgroep aangekomen, liet ze haar dijen kletsen. Van der Geest reed haar teamgenoten naar het peloton toe. Van der Stelt maakte het werk van haar ploeggenote af in de 80ste en laatste ronde. Corinna Strikwerda werd tweede. Emma Engbers legde beslag op de derde plaats. "Anders dan bij de mannen, krijgen wij niet betaald", zei Van der Geest. "Wij doen het puur omdat we het leuk vinden. Dan wil je meiden in de ploeg, waarmee je overweg kunt. Wij zijn duurmeisjes, die elkaar de zege gunnen."

Gary Hekman won de mannenwedstrijd in Eindhoven. Sjoerd den Hertog en Ingmar Berga werden respectievelijk tweede en derde.

poll

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1370 stemmen