Volledig scherm
De eigenaren van snackbar De Pomp in Eindhoven © Kees Martens

Van friettest tot patatje oorlog, hoger beroep vanwege 'AD friettest'

EINDHOVEN - Uit angst te worden weggezet als slecht verliezer twijfelde Wim Bogers of hij wel naar de rechter moest stappen. Die twijfels hebben de afgelopen maanden plaats gemaakt voor vastberadenheid. Bogers wil nog altijd een top vijf notering in de AD friettest van dit jaar afdwingen. Op 10 januari dient het hoger beroep tegen het Algemeen Dagblad.

Het conflict gaat terug tot maart als De Pomp het testpanel van het AD op bezoek krijgt. Tot drie maal toe, waarvan de laatste keer onaangekondigd. Die test gaat het mis. De beoordeling valt aanzienlijk lager uit (8 ipv 9,5) en De Pomp zakt terug naar de zestiende plaats, volgens Bogers omdat zijn vaste aardappel net die dag niet te verkrijgen was.

Topsport
Het AD geeft aan dat een frietzaak voor de test ten minste twee keer beoordeeld wordt. ,,Ik heb een rondje gebeld met de nummers zes tot vijftien en alleen de top vijf is een derde maal getest. Dat het niet uit moet maken hoe vaak en wanneer je getest wordt, ben ik het niet mee eens. Vergelijk het met topsport. Dan moet je ook het hele jaar de beste zijn om te winnen, maar je moet het wel op gezette tijden laten zien en kunnen pieken."

Voor extra klandizie hoeft Bogers het niet te doen. ,,Ik moet nu al iedere dag mensen teleurstellen. Alle aandacht heeft een beetje extra omzet opgeleverd. Ik moet het vooral hebben van mijn vaste gasten, waarvan bijna iedereen wekelijks komt." En vrijwel allemaal vooraf even bellen. Bijna alles gaat op bestelling. Hij wijst naar de briefjes die aan de rand van de toonbank zijn geplakt met tijden en streepjes. Met militaire precisie gaat iedere zeven minuten een nieuwe lading in het vet ,,Zo hoeven mensen niet in een ellenlange rij te staan, maar kunnen ze het op een afgesproken tijd ophalen."

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (8%)
  • Oneens (92%)
736 stemmen