Volledig scherm
© Van Loon Racing

Van Loon en Rosegaar naderen top vijf in OiLibya Rallye

AGADIR - Na de eerste serieuze proef van de OiLibya Rallye in Marokko op maandag bezetten Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar de zesde plaats in het autoklassement.

,,We pakken het snel op. Tijdens de proloog moesten we wat wennen, maar vandaag voelde het meteen vertrouwd”, reageerde Van Loon. Op het eerste deel van de proef liet hij de zesde tijd noteren met zijn Toyota Hillux. In het tweede deel verbeterde het Brabantse duo zich nog een positie. De achterstand in het algemeen klassement op leider Nasser Al-Attiyah bedraagt ruim vijf minuten.

,,In het eerste gedeelte van de proef hadden we een beetje last van stof van een buggy. Maar die hebben we in het tweede gedeelte ingehaald. Het was echt genieten, de auto is super en we hebben echt hard gereden”, aldus Van Loon.

Marathonetappe

De OiLibya Rally gaat dinsdag en woensdag verder met een marathonetappe. Tussendoor vindt er geen service plaats door de monteurs. ,,Erik en ik zijn op elkaar aangewezen”, besefte Rosegaar. ,,Ik vind marathonetappes altijd een leuke uitdaging. Je moet consolideren, aanvallen en verdedigen tegelijkertijd. Een foutje op de eerste dag kan einde rally betekenen, maar als je te weinig risico neemt, val je buiten de boot. Ik verwacht wel wat tricky navigatie door het zand en duinen”, besloot de Zeelandse navigator.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
1663 stemmen