Volledig scherm
© ANP

VDL wil in Born samenwerken met autofabrikant Tesla

EINDHOVEN - VDL Nedcar wil gaan samenwerken met de Amerikaanse autofabrikant Tesla. Dat liet Joost Govaarts, topman van Nedcar, weten aan radiozender BNR.
Tesla heeft plannen om ergens in Europa een grote fabriek te openen waar onder meer batterijen voor elektrische auto's gemaakt moeten worden. Als het aan Govaarts ligt, dan gaat dat in samenwerking met het Eindhovense bedrijf.

"Ze weten van ons bestaan af", legt de scheidend topman uit op de radiozender. "Maar over de inhoud van de gesprekken gaan we geen mededelingen doen. Tesla verkoopt veel auto's in Europa. Dan is het handig een fabriek in Europa te hebben."

VDL Nedcar werkt in het Limburgse Born al samen met BMW. Als het aan Govaarts ligt, komen daar nog minimaal twee autobouwers bij.

Volgens een woordvoerder van VDL Groep is bekend dat het bedrijf zoekt naar meer automerken waarvoor gewerkt kan worden. Daarvoor is VDL met meerdere partijen in gesprek. De woordvoerder wil niet bevestigen dat daaronder ook Tesla zit. "Over gesprekken met mogelijke klanten doen we geen mededelingen."

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
1092 stemmen