Volledig scherm
© Erna Lammers

Veel animo voor spitsmijden op A2 tussen Nederweert en Eindhoven

EINDHOVEN - Er is veel animo onder automobilisten om de A2 tussen Nederweert en Eindhoven links te laten liggen tijdens de ochtendspits. 1800 weggebruikers hebben zich gemeld voor het spitsmijdproject A2 dat Rijkswaterstaat deze week is gestart.

Volgens de wegbeheerder is het project al succesvol als 700 auto's uit de spits kunnen worden gehaald; ongeveer één op de twintig auto's. Dit kan als mensen kiezen voor het openbaar vervoer, als zij buiten de spits om rijden of thuis werken. Het project geldt alleen voor de rijbaan in de richting Eindhoven. Bijna dagelijks staan hier files.

Spaarpunten
Voor elke spits tussen 6.30 en 9.15 uur die gemeden wordt, krijgt de deelnemer spaarpunten ter waarde van vier euro, die in de webshop van het project kunnen worden besteed aan streekproducten, goede doelen, OV-tegoed of cadeaubonnen.

Spitsmijden A2 loopt tot eind van dit jaar. Voorafgaand aan het project heeft Rijkswaterstaat een kentekenonderzoek gedaan op de snelweg, waarna potentiële deelnemers werden benaderd.

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
1342 stemmen