Volledig scherm
© Kees Martens

Verlanglijst Brainport in de maak: betere bereikbaarheid van Eindhoven

EINDHOVEN - Een betere bereikbaarheid van Eindhoven, bijvoorbeeld door betere spoorverbindingen. Dat wordt waarschijnlijk een belangrijk punt op de zogeheten 'actieagenda' voor Brainport. Dit regionale verlanglijstje is Brainport aan het opstellen mét en vóór minister Henk Kamp. In januari 2017 moet het klaar zijn.

De agenda zal duidelijk maken wat Brainport nodig heeft op het gebied van infrastructuur, voorzieningen en research & development. Dat blijkt uit een brief die minister Kamp (VVD) van Economische Zaken heeft gestuurd aan topman Peter Wennink van ASML.

Status
Kamp zegt in die brief zijn volledige samenwerking toe bij het opstellen van die actieagenda. De minister herhaalt daarmee de belofte die hij onlangs deed in de Tweede Kamer, bij het debat over de status van Brainport.

De Kamer wil dat Brainport dezelfde status krijgt als de beide mainports Schiphol en de Rotterdamse haven. Om dat te bereiken werd een motie aangenomen van CDA-Kamerlid Agnes Mulder. Begin volgende maand moet duidelijk worden hoe het kabinet met die motie omgaat. Tijdens het Kamerdebat zei Kamp al dat het kabinet Eindhoven ziet als een regio die landelijk van economisch belang is. In zijn brief aan Wennink onderstreept de minister die constatering nog eens.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1966 stemmen