Volledig scherm
© ThinkStock / Getty Images

Vijf jaar cel voor Mohamed L. uit Eindhoven voor drugssmokkel

DEN BOSCH - Eindhovenaar Mohamed L. verdient 5 jaar cel, omdat hij bijna 20 kilo softdrugs in huis had plus 12 kilo apaan, grondstof voor harddrugs. Ook heeft hij volgens het OM geholpen bij
cocaïnesmokkel vanuit Best naar Engeland. Die waren aangevoerd door een Amsterdamse taxichauffeur die daarvoor een eis van 3,5 jaar cel hoorde.

De zaak maakt deel uit van het grote Explorer-onderzoek. Dat draait om het Bestse Party King, waar jarenlang producenten en handelaars van harddrugs elkaar ontmoetten. L. (51) kwam daar ook regelmatig en politie hoorde hem met de eigenaars praten over vervoer van 'blokken'. Die waren 25 mille per stuk waard zodat officier Toine van de Ven zeker weet dat het om cocaïne ging.

L. regelde volgens Van de Ven een speciale vrachtwagen met een verborgen ruimte waar 50 kilo aan 'blokken' in paste.

Kofferbak
Een Amsterdamse taxi had ook zo'n verstopplaats in de kofferbak. Die wagen is in oktober 2015 'iets' komen afleveren in dezelfde Bestse loods van waaruit even later de vrachtwagen vertrok. De eigenaar (45) van de wagen bezweert van niets te weten, iemand anders gebruikte zijn wagen ook en zelf had hij de afgesloten ruimte in zijn kofferbak 'nooit gezien'.

Eindhovenaar L. gaf toe in de softdrugshandel te zitten, hij leverde aan de achterdeur van coffeeshops. Van de cocaïne en de apaan wist hij echter ook niets, zei hij. Van de Ven kon daar niet mee zitten, het spul lag gewoon in de schuur van de man toen hij op de grote actiedag vorig jaar april met ruim 50 anderen werd opgepakt.

Eerder op de dag eiste de officier 2 jaar cel voor Jack Q. (54) uit Waalwijk, de eigenaars van de Party King gebruikten diens woning als opslag- en leverplaats voor tientallen kilo's harddrugs.

poll

Basisschoolkinderen zouden verplicht 3 uur per week gymles moeten krijgen

Basisschoolkinderen zouden verplicht 3 uur per week gymles moeten krijgen

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
1685 stemmen