Volledig scherm
De villa Dommelstraat 4 is gebouwd in 1902. Het pand staat weer te koop. Foto Stichting Eindhoven in Beeld www.eindhoveninbeeld.com © Stichting Eindhoven in Beeld

Villa Kakelbont Eindhoven staat weer te koop

EINDHOVEN - Villa Kakelbont aan de Dommelstraat 4 staat na drie jaar weer te koop. De eigenaren Barend en Ellen de Graaff besluiten toch een mooiere plek met uitzicht op de Waal op te zoeken.

,,Maar niet omdat het tegenviel hier in de stad, helemaal niet. Maar we hebben nu een nog mooier plekje gevonden." Dat zegt Barend de Graaff over de beweegredenen om de Villa Kakelbont-achtige woning tegenover de hoofdingang van de Effenaar te koop te zetten.

,,We hadden toen in de Hermanus Boexstraat de cadeauwinkel Waar, maar die hebben we vorig jaar om allerlei redenen weer terugverkocht aan de keten. Bovendien wonen onze kinderen meer naar het noorden en er komen kleinkinderen aan..."

De aankoop van Dommelstraat 4 begin 2014 was een impulsieve. Het echtpaar woonde toen in Nijnsel, bij de Vresselse bossen. Van het ene op het andere moment verhuisden ze naar hartje Eindhoven. Dat is 'op geen enkele manier tegengevallen', benadrukt De Graaff. De overlast van huiswaarts kerende stappers en publiek van de Effenaar valt reuze mee. ,,Nee we verhuizen vanuit een positieve instelling. Aan de oevers van de Waal in Beneden Leeuwen gaan we zelf een woning bouwen. Met uitzicht op de rivier", zegt De Graaff.

Het huis komt waarschijnlijk begin 2017 echt te koop te staan. De vraagprijs is nog niet bepaald, aldus de eigenaar.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1905 stemmen