Volledig scherm
Het Serie A1-team van Südtirol Bolzano werd vrijdag gepresenteerd aan de media. Staand 6e van links Maret Grothues-Balkestein.

Volleybalster Maret Grothues terug in Italië

BOLZANO - Maret Grothues-Balkestein zoekt haar heil komend seizoen in de Italiaanse serie A. De 28-jarige volleybalinternational uit Eindhoven is een van de nieuwkomers in het team van Neruda Südtirol Bolzano, dat vrijdag officieel aan de media gepresenteerd werd.

Het afgelopen seizoen kwam Grothues nog uit in de Poolse competitie voor Atom Sopot. De aanvalster volleybalde van 2011 tot 2013 ook al in Italië, voor Parma en Giaveno. Bolzano was het vorige seizoen hekkensluiter in de Serie A. Het werd behoed voor degradatie, doordat twee clubs op het hoogste niveau in Italië fuseerden. Liu Jo Modena en Nordmeccanica Piacenza gaan verder als Liu Jo Nordmeccanica met Modena als speelplaats. Yvon Beliën uit Budel komt uit voor de fusieclub.

Afgelopen donderdag stonden de twee Nederlandse internationals, die afgelopen zomer vierde werden met Oranje op de Olympische Spelen, tegenover elkaar. In een oefenwedstrijd was het team van Beliën in eigen huis met 3-1 te sterk voor Grothues en co.

De Italiaanse volleybalcompetitie begint op 16 oktober.

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
1342 stemmen